Pāriet uz galveno saturu

15'000+ km ar elektrību, nakšņošana mašīnā un 2. publikācija

Beidzot esmu nobraucis vairāk kā mašīna bija nobraukusi pirms tā nokļuva pie manis. Tas prasīja tikai 1.5 gadu.
15'000+ km veikti ar elektrību

Tagad, kad CSDD ir uzstādījuši ātrās uzlādes stacijas braukšana pa Latviju ir kļuvusi ievērojami ērtāka. Ja pirms tam, dodoties uz laukiem, bija jāuzlādē mašīna pirms brauciena, tad tagad man ir veselas 4 uzlādes stacijas pa ceļam un vēl viena netālu no, bet nedaudz aiz laukiem.
Citroen C-Zero mežā

Jautrs stāsts par vienu braucienu uz laukiem. Parasti mēs tur braucam, kad kāds jau tur ir, bet šo vienu reizi braucām pirmie. Visu paņēmām un pat pusceļā atcerējāmies, ka jāpaņem atslēgas un devāmies tām pakaļ. Nonākuši tur, sapratām, ka atslēgas tomēr nav īstās. Tuvojas nakts, neviens, kam ir atslēgas, nespēj palīdzēt, tuvākā viesnīca atbild, ka brīvu numuru nav. Nu, neko! Izlēmām, ka nakšņosim mašīnā. Atpakaļ nebrauksim, jo tad nebūs vairs enerģijas nākamajā dienā braukt atkal.
Izaicinājums bija tāds, ka līdzi bija gan meita, gan kaķis. Kā izrādījās šajā mašīnā, kas ārēji izskatās ievērojami mazāka par citām, var ļoti labi sagulties divi pieaugušie un bērns. Kaķi gan izlikām ārā, jo negribējās piedzīvot kādu dabas saucienu salonā. Izgulējāmies pat ļoti labi. Nākamajā rītā devāmies uz lavandu svētkiem un, kad atgriezāmies, mamma bija atbraukusi un atslēgusi durvis.
Man personīgi arī nākamā nakts bija jāpavada Citroen C-Zero, jo devos piestrādāt festivālā.
Kopbrauciens
Ir atvērts ātrās uzlādes tīkls, kas nozīmē, ka, braucot pa Latviju, ik pēc ~30 km būs ātrās uzlādes stacija. Maksa ir 0.15 €/1 min. Pagājušajā mēnesī, kad es nobraucu 1700+ km, mans rēķins bija 29.09 €. Kad tā parēķina, man 100 km izmaksā ~1.71 €. Vasarā sanāca braukt vairāk kā biju domājis, ka braukšu ar riteni pārsvarā, bet lietas iegrozījās citādāk.

Augustā uzrīkojām paši savu salidojumu, jo bija nedaudz piegriezusies biedrības klusēšana. Nolēmām, ka paši ko uzrīkosim. Augstāk esošajā bildē var apskatīt tās 8 mašīnas, kas ieradās - 4 Citroen C-Zero, 3 Nissan Leaf un 1 Mitsubishi I-Miev. Braucām no Motormuzeja līdz Vecrīgai pa Brīvības ielu.

Foto: Aivars Liepiņš, Dienas mediji
12. septembra avīzē "Diena" vidus atvērumā varēja atrast rakstu par elektromobiļiem. Tanī arī varēja redzēt manu bildi un manu viedokli par braukšanu ar to. Vairāk var izlasīt šeit. Pirms gada biju arī žurnālā "Ir".
Palaidu lapu Uzlādēts! Tik ilgi malu šo projektu līdz vienā dienā nopratu, ka jātaisa un miers! Divās dienās tapa lapa līdz prezentējamai stadijai un tad vēl pāris stundas, lai pieslīpētu izskatu. Tagad tur jau vairāk kā 100 raksti tapuši kopš augusta.
Uzlādēts

Komentāri

  1. Paldies, Jūsu raksti man palīdzēja pārdzīvot "kultūršoku" un pieņemt lēmumu iegādāties līdzīgu auto. Manas pārdomas par to ir šeit: https://odo.lv/Blog/181108

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru